För föräldrar

När jag är ute på sjukhus är det många föräldrar som är nyfiken på mina produkter och undrar om de går att få tag i. Därför gjorde jag denna flik på hemsidan. Om du som privatperson är intresserad av att få tag i en av mina produkter får du mer än gärna skicka ett mail (görs under fliken "Kontakt") så ordnar jag det.

Bakgrund
De första månaderna mår barn bra av att ligga ombonat i ett rede. Redet ger stöd runt kroppen och skapar en miljö likt den i mammas mage. Detta kan enligt forskning främja till bland annat en bättre och tryggare sömn.

Neonatalavdelningen i Falun var under början av 90-talet först i Sverige med att, under ledning av barnöverläkaren och neonatalogen Björn Westrup, introducera omvårdnadsmodellen NIDCAP. NIDCAP är anpassad efter det för tidigt födda barnets behov och utveckling, samt att barnet vårdas i en miljö likt den i mammas mage.
Upprinnelsen till BabyBo var att forskning visat att även de fullgångna barnen mår bra av att under de första levnadsmånaderna ligga ombonat i ett rede med stöd runt kroppen för kan främja till en bättre och tryggare sömn.

Den kemiska bekämpningen vid bomullsodlingar runt om i världen förgiftar både den omgivande naturen och lantbruksarbetarna. Användning av kemikalier vid framställning av bomullstyger ger omfattande föroreningar och arbetsmiljöproblem i tillverkningsländerna samt har visat sig ge gifter i textilierna i form av både tungmetaller och organiska gifter. Det är därför en självklarhet att barnen ska ha textilier som är fria från kemikalier närmast huden.

Skönt material och lätt att hålla rent
Babybos produkter tillverkas i ekologisk bomull av hög kvalitet, garanterat fritt från kemikalier och gifter. Överdraget till redet är enkelt att ta av för att tvättas. Allt material tål att tvättas och torktumlas i höga temperaturer eftersom det är viktig med god hygien kring de små barnen. Redet är tillverkat i ett hållbart material för att ge samma goda stöd trots många tvättar. BabyBo erbjuder rede, påslakan och örngott i flera olika färger och har standardmått för barnvagn och vagga.

Funktionellt och lätt att använda
I Babybos rede ligger barnet enligt forskning på ett rätt sätt. Att ligga i BabyBos rede innebär att barnet ligger på rygg, kan röra sig fritt och inte ligga för varmt. Redet ska placeras runt barnet med öppningen i sidan för att ge barnet ett stöd för både huvud och fötter. Ett barn som sparkar och söker stöd åt fötterna gör av med energi. Energi som barnet behöver för att växa. Om barnet ligger på sidan hjälper redet barnet att behålla sidoläget genom att ge stöd bakom ryggen. Redet används på neonatalavdelningar runt i Sverige. För de föräldrar som vill låta sitt barn sova hos sig i sängen för att underlätta amning är Socialstyrelsens rekommendationer att barnet ska ha ett eget utrymmet i de vuxnas säng. Babybos rede kan då med fördel användas vid samsovning.